Gündem

SPD’den Kaftancıoğlu kararına tepki

Almanya’nın iktidar partisi SPD (Almanya Sosyal Demokrat Partisi), Canan Kaftancıoğlu hakkındaki karara ilişkin açıklama yayınladı.

CHP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“16 Mayıs tarihinde yayınlanan açıklamada, “SPD’nin Yargıtay’ın 13 Mayıs 2022’de Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği uzun hapis cezası ve siyaset yasağı kararı nedeniyle derinden sarsıldığı” ifade edildi. 

SPD, Canan Kaftancıoğlu aleyhine açılan ‘siyasi amaçlı davayı, Türk muhalefete yönelik sistematik baskıyı ve Türkiye’de hukukun üstünlüğünün ortadan kaldırılması’nı şiddetle kınadığını belirtti.

Kaftancıoğlu’nın Yargıtay’ın üç suçlamayla ilgili kararının onanması ve dört yıl on bir ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına dair kararının “Türkiye’de hukukun üstünlüğünün ve Erdoğan hükümeti tarafından hukukun sistematik olarak kısıtlandığını bir kez daha gözler önüne serdiğini” dile getiren SPD önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimleriyle ilgili olarak “siyasi amaçlı dava ve cezaların devam etmesinden korkulduğu” ifade etti. Açıklamada Türk halkı için “adil ve özgür seçimlerin yapılabilmesi”nin elzem olduğunu belirtilirken, bu kararın ‘hukuk önünde eşitlik ilkesini ihlal ettiğinin ve emsal olması ihtimali’nin de altı çizildi.  

Siyasi zulüm ve baskıya dayalı 159 yıllık geçmişi hatırlatan SPD açıklamasında, ‘Canan Kaftancıoğlu, Türk yoldaşlar ve Türkiye’deki herkesle tam dayanışma içinde olunduğu’ belirtildi. Açıklama “Onlar özgürlükçü demokrasinin değerlerine inanıyorlar ve baskı ile sindirmeye rağmen değerlerini savunmaya devam ediyorlar.” sözleriyle son buldu.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir