Gündem

Rulman Firmaları

Rulman, göreceli hareketi yalnızca istenen hareketle sınırlayan ve hareketli parçalar arasındaki sürtünmeyi azaltan bir makine elemanıdır. Rulmanlar genel olarak iki kategoriye ayrılmaktadır. Rulman modelleri kaymalı yataklar ve makaralı elemanlı yataklar olmak üzere farklı şekillerde tasarlanmıştır.  Bu temel tiplere ek olarak rulmanlar, döner, doğrusal, titreşimli, ileri geri hareket eden, salınımlı ve hıza duyarlı olanları içeren işlev veya uygulamalarına göre sınıflandırılabilir.

Bunun yanında rulman firmaları farklı türde ürünler ortaya koymaktadır. Bilyalı rulmanlar, her halkada bir yuvarlanma yolu olmak üzere iki halka arasında tutulan bilyalardan oluşur. Bilyalı yataklar dört elemandan, iki halkadan, bir kafesten ve çok sayıda bilyeden oluşur. Halkalar, çelik veya pirinç yuvalar üzerinde çalışan çelik veya pirinçten yapılmıştır.

Yağ keçesi

Yağ keçeleri, aracınızdaki en önemli bileşenlerden biridir. Yağı motorda tutarak dışarı sızmasını veya olmaması gereken yerlere girmesini engellerler. Motor yağ keçesi bazen aracınızın başına gelen diğer hasarların bir sonucu olarak, zamanla hasar görebilir veya aşınabilir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, yağ keçesi değiştirilmeli:

  • Motor bloğunun altında yağ sızıntısı
  • Sürüşten sonra garaj yolunda bir yağ tabakası
  • Arabanın içinde bir yağ kokusu

Bu şekilde arızaların bulunduğunu fark ederseniz hemen yağ keçesi için usta bir tamirciye götürmelisiniz.

Kayış Türleri Hangileri?

Triger kayışı, en yaygın kayış çeşididir. Bu kayış çeşitleri gücü krank milinden motorun eksantrik milleri ve valfler gibi diğer parçalarına iletmek için kullanılır. V-kayışı ise bazı modern dizel motorlarda kullanılmaktadır. Tipik bir araba motorunda olduğu gibi birbirine paralel olmak yerine açılı olarak konumlandırılan kasnakları tahrik eder. Bu kayışlar güçlendirilmiş kauçuktan veya düz bir şerit halinde örülmüş yassı çelik veya polipropilen kordonlardan yapılabilir ve daha sonra kayışın yüzeyini oluşturmak için kauçuk bir bileşikle kaplanır.

Kasnak Tipleri

Taşıt motorlarında kullanılabilecek farklı tipte kasnaklar vardır. Bunlardan en önemlilerinden biri de alternatör kasnağı olarak adlandırılan kasnaktır. Alternatör kasnağı, aracınızın alternatör sisteminin bir parçası olan bir bileşendir. Güç üretilmesi gerektiğinde alternatör üzerindeki kasnağın dönmesinden sorumludur. Alternatör kasnağı, aracınızın motorunun krank milini alternatöre bağlayan bir alternatör tahrik kayışı olarak da bilinir. Bu ürünleri incelemek için https://www.ysnotomotiv.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir