Gündem

Evde Tek Başına Filmi Nerede Çekildi?

Evde Tek Başına Filmi Nerede Çekildi?

1990 yapımı komedi filmini hatırlamayan yoktur. John Hughes’un yapımcılığını ve senaristliği üstlendiği, başrollerinde Macaulay Culkin, Joe Pesci ve Daniel Stern’in yer aldığı Evde Tek Başına (Home Alone), yayınlandığı dönemde pek çoğumuzun hafızasına kazınmış ve dünya çapında 476 milyon dolarlık hasılat elde etmiştir. Bu ilk filminde, Kevin rolü ile henüz 11 yaşında Altın Küre için En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilen en genç oyuncu olan Culkin’i dünya bu film ile tanımıştı. Akademi Ödüllerinde de En İyi Orijinal Müzik dalında aday gösterilen film, tatile giderken evde unutulan Kevin’in hırsızlara karşı evlerini, onları kimi zaman komik durumlara düşürerek savunmasını anlatıyor.

Set değil, gerçek mekan

Peki ama tatlı öyküsü ile aklımızda kalan filmin çekildiği, kalabalık ailesinin Kevin’i unuttuğu evlerinin nerede yer aldığını biliyor muydunuz? Küçük Kevin’in korumak için her şeyi göze aldığı ev film için özel olarak hazırlanmış bir set değil. Gerçekten de filmde kullanıldığı haliyle ABD’de Chicago’nun kuzeyindeki Winnetka bölgesinde yer alıyor. Filmin iç mekân sahnelerinin büyük kısmı bu evde çekilmiş. Çekimler sırasında evde yaşayan ve çekimleri takip ederken çok eğlendiklerini belirten John ve Cynthia Abendshien çifti, evi 1988 yılında 875 bin dolara almış. 4 dönümlük arazi içinde bulunan Georgia tarzı ev 4’ü yatak odası olan 14 odaya sahip. Evde 3 de banyo bulunmakta.

Çekimler sırasında kızları, Culkin ile yakın arkadaş olan ev sahipleri Abendshien ailesi, 2011 yılında evi 2.4 milyon dolar bedelle satışa çıkardı. On ay boyunca talipleri ile fiyat konusunda anlaşamayınca önce 1.95 milyon dolara düşüp, sonunda da 2012 yılında fiyatı yeniden revize ederek sattılar. Ünlü ev, yaklaşık 1.6 milyon dolara alıcı buldu. Evi kimin aldığını açıklanmadı. Bir film site olan http://fulltimehdfilmizle.com ulaşabilirsiniz.

Serinin devamı New York’ta çekildi

Evde Tek Başına 2 (Home Alone 2: Lost in New York) ise New York’un tarihi binalarından birisi olan The Plaza Hotel’de çekilmişti. Filmin yönetmeni Colombus, filmi konusu itibariyle bu lüks otelde çekmeyi uygun bulmuştu. Bu filmde de Culkin’e yine Pesci ve Stern eşlik etmiş, otelin o zamanki sahibi Donald Trump da bir sahnede yer almıştı. Central Park’ın bitişiğinde yer alan otel, 1907 yılında hizmete girmişti. Otelde, Marilyn Monroe’nun unutulmaz fotoğrafları çekilmiş, balo salonunda aralarında eski ABD Başkanı Richard Nixon’ın kızının da bulunduğu birçok ünlünün düğünü gerçekleşmişti. North by Northwest, Barefoot in the Park, Crocodile Dundee gibi birçok film de burada çekilmişti. Donald Trump, oteli 675 milyon dolar karşılığında Elad Properties isimli şirkete satmıştı. 805 odası olan Plaza otelin oda sayısı tadilat sonrasında 282’ye indirilip, bazı odaları yenilenerek, lüks rezidanslara dönüştürüldü. Plaza apartman dairelerinin en ucuz olanlarının satış fiyatı ise 1.5 milyon dolardan başlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir